De Isshinryu No Megami

De Isshinryu No Megami embleem en de betekenis.

Het Isshinryu Megami patch heeft vele betekenissen. Hier zijn in het kort enkele van de diepste betekenis ervan.

De gouden rand staat voor de verticale vuist die de primaire kenmerk van Isshinryu is. De megami is half vrouw en halve draak. Haar linkerhand is open, het universele symbool van vrede of zacht. Haar rechterhand in een Isshinryu-vuist, symbool van hard wordt gesloten en is klaar om te worden gebruikt in tijden van nood om te verdedigen.

De draak die opstijgt uit het water naar de lucht of de hemel, Tatsu betekent ’dragon’ en onze stichters naam Tatsuo, ’dragon man’. Voor velen aanhangers in het Isshinryu betekent ook de draak Master Shimabuku, die de geest van Isshinryu is.

De tijger in de hoofdtooi van de Megami staat voor aarde. Zowel de draak en de tijger staat voor hemel en aarde. De donkere achtergrond met de drie sterren toont het nacht. Nacht symboliseert de duisternis van het onbekende.
De drie sterren staat voor alle Shimabuku’s leraren die verlicht de nacht door kennis.

De drie sterren staan op één lijn (-), de Chinese en Japanse karakter voor een. Sensei Shimabuku vertelde zijn leerlingen dat de uitvoering van Isshinryu dat alles begint met een. Enerzijds staat voor een in Isshinryu, voor Isshinryu betekent ’ één manier hart ’.

De drie sterren kunnen ook betekenen: geest, lichaam en geest of alle drie dingen. Tatsuo zei dat het Isshinryu bestond uit drie elementen: Shorinryu, Gojuryu en Kobudo. Het bovenlichaam / vrouw betekent dat karate kan zijn zacht als een vrouw. Symbolische van soft. Het onderlichaam / dragon shows dat karate hevig als een draak indien nodig kan zijn. Symbolische van hard.
Geconfronteerd met de rust van de godin in een storm of in tijden van crises moet men rustig zijn en waakzaam, vooral in tijden van gevaar. De turbulente water en storm of tyfoon symboliseert gevaar dat altijd aanwezig is.

De kanji (Japanse tekens) betekent: Isshinryu karate.

megamic

megamic

Vraag stellen of contact opnemen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag stellen
Ons laatste nieuws
Nieuwe website online

Onze nieuwe website is online! Wij wensen u veel plezier en mocht u nog opmerkingen hebben, stuur ons dan een bericht via ons contact formulier. 

> lees verder
TOP